Billiga bäddsoffor

bäddsoffa

Exempel på stor och smidig bäddsoffa med plats för två vuxna och stort utrymme för förvaring av sängkläder, kuddar och täcke.

Bäddsoffor är ett väldigt populärt alternativ att satsa på om man har några extra rum, TV-rum eller stuga för att tillhandahålla extra sovplatser. Det förekommer faktiskt även att man satsar på bäddsoffa i vardagsrummet även om det är vanligast i lägenheter där man vill kunna erbjuda övernattning för gäster.

Bäddsoffor är dock inte historiskt kända för att vara speciellt billiga. Detta är dock något som ändrats väldigt mycket och idag kan man få väldigt bra bäddsoffor till väldigt bra priser. Det finns också en uppsjö av modeller att välja mellan och du kan hitta bäddsoffor som är allt ifrån små 2-sits soffor till stora soffor med så väl divan som schäslong.

Det finns givetvis dyrare bäddsoffor också men ofta kan man hitta modeller som kostar i princip lika mycket som motsvarande modeller som inte är bäddsoffor. Detta har också gjort att det blivit så populärt att leta efter bäddsoffor online. De butiker vi listar har bäddsoffor till bra priser om du är intresserad av att hitta något fynd.

Det finns även hemsidor som helt inriktat sig på bäddsoffor som kan vara värt ett besök. Där kan då få svar på vanliga frågor om så väl bekvämligheter som att använda bäddsoffan som permanent sovplats.

Intressanta bäddsoffor

En snygg bäddsoffa med divan till ett trevligt pris!

Modellen finns att köpa hos de butiker vi listar här på sidan och till ett relativt lågt pris jämfört med både andra bäddsoffor men även vanliga divansoffor. Modellen är enkel att göra om till en bäddsoffa genom att dra ut den undre bädden så att den vanliga sittytan blir lika djup som divan-delen.

Du hittar återförsäljarna här.

Liten och smidig bäddsoffa!

En riktig storsäljare och mycket billig bäddsoffa är denna modellen. Soffan passar perfekt att stå fritt och förvandlas snabbt till en bred bäddyta genom att fälla ryggstödet.

Du hittar du hos dessa butiker.

Värt att tänka på vid köp av bäddsoffa

Fundera på hur bäddsoffan kommer användas. Kommer man sitta mycket i soffan är det viktigt att soffan är skön att sitta i och det betyder inte nödvändigtvis att du behöver lägga mer pengar (mer om det längre ner). Ska den däremot stå i ett gästrum och inte användas mycket, då är det kanske bättre att fokusera på hur den passar in i inredningen rent estetiskt och hur skön den är att sova i.

Bäddsoffor finns i enormt många modeller idag. De klassiska modellerna där man drar ut och viker ut en säng framåt finns fortfarande kvar men långt ifrån alla använder denna lösning. Det finns t.ex. soffor med divan där man vrider divan-delen inåt och lyfter bort några kuddar för att bilda sängplatsen. Andra bäddsoffor är så enkla som att fälla ryggstödet. Detta har betydelse för hur rummet ser ut i övrigt och hur du vill möblera. Se till så att mekanismen som omvandlar soffa till säng passar för ert rum.

När det kommer till komfort så finns det en del att tänka på. Få bäddsoffor är gjorda för att användas som permanenta men vissa fungerar beroende på hur kräsen man är. I övrigt finns det olika modeller. Soffor som viker fram en säng som påminner om en hopfällbar säng med fjädrar och tunn madrass är sällan speciellt bra att sova många nätter i. De kan fungera bra i gästrum och som extra bäddar för övernattning eller i en sommarstuga men vet man med sig att man kommer sova mycket i en kan det vara värt att titta på soffor som använder tjocka sittdynor som madrass till sängen.

Men det är väldigt svårt att få en bäddsoffa att matcha en påkostad säng i komfort. Det säger sig kanske själv och det spelar inte så stor roll om man försöker hitta en billig eller dyr här, det går inte. En soffkudde som är gjord att sitta på är ofta för hård för att ge lagom komfort att ligga på. Sover man på rygg spelar det inte lika stor roll men ligger man på sidan och sover så vill man gärna sjunka ner lite med axeln för att kunna sova bekvämt.

Så det räcker alltså inte med att olika bäddsoffor har olika för och nackdelar. Det kommer även ner till personlig preferens och i slutändan får man helt enkelt kompromissa. Ska man sova månader i en bäddsoffa är det viktigt att man kanske väljer ut en som känns bra för just en själv. I annat fall fungerar de flesta modeller förmodligen väldigt bra oavsett om de kostar 3000, 7000 eller mer.